Різнокольорове полум’я

admin Світ під мікроскопом

Це заняття, яке найзручніше проводити на дачі або в селі, показує, як різні хімічні препарати впливають на колір полум’я. Уважно доглядайте дітей.

Вам знадобиться:

8 л води
2 пластикові відра
0,5 кг мідного купоросу (можна купити в магазині госптоварів або в садівничому центрі)
250 г борної кислоти (можна купити в аптеці)
2 великі авоськи (для білизни або від цибулі)
соснові шишки (достатня кількість для того, щоб наповнити авоськи)
каміння (необов’язково)
Досвід. Нехай дитина наллє по 4 л води у відро. До одного відра додайте мідний купорос, а до іншого — борну кислоту. Наповніть кожен мішок шишками наполовину. Помістіть один мішок у мідний купорос, інший у борну кислоту. Якщо мішки виринають, придавіть їх камінням.

Нехай шишки мокнуть 3-4 дні, потім дістаньте їх та висушіть. Покладіть шишки в палаюче вогнище. Шишки з мідним купоросом горітимуть зеленим, а шишки з борною кислотою – синьо-зеленим.

Щоб шишки горіли оранжево-червоним, застосуйте хлорид кальцію. Щоб отримати фіолетове полум’я, використовуйте хлористий калій. Їх можна купити у господарському магазині, садовому центрі чи в аптеці.

You May Also Like..

Водні рослини

У всіх водоймах нашої планети – від ставків до солоних океанів – живуть різноманітні рослинні організми водорості. У них немає […]

Паразити людини

Не треба думати, що всі ці крихітні істоти живуть тільки в будинках. Місцем проживання може бути і людський організм. Більшість […]

Підготовка дітей до побуту та школи

Залишати одну дитину вдома чи у дворі – складний момент для будь-якого батька. Якими б уважними батьки не були, все […]