Вибираємо правильно гарний візок для свого малюка

admin Підводний світ

Здавалося б, вибрати коляску не складно. Знайшов, яка на вигляд сподобалася, і купив. Але й дитяча коляска має багато важливих моментів, які слід враховувати.

Перед тим, як зробити покупку, необхідно визначитися, для якого віку ви її купуєте. Якщо візок купують для немовляти, до нього є низка особливих вимог. Лікарі людям у будь-якому віці радять спати на твердому.

Але це важливо для новонароджених. Не можна купувати візок без жорсткого дня під спинку дитини. У цьому ніжному віці у немовлят ще дуже м’які кістки і якщо покласти дитину спати на м’якому, у неї розвинеться викривлення хребта.

Тому перша вимога – жорстка прокладка на дні коляски. І не надумайте підкладати матрацики, щоб м’якше було! Якщо коляску купують для старшої дитини, і тут є подібна вимога.

Навіть для дворічки дуже небажано купувати легку коляску-гамак, адже вона не має твердої спинки. Дитина згинається в такому візку і ризикує заробити сколіоз.

Далі, при покупці коляски важливо вибрати екологічно чисті матеріали. Не завжди є можливість прочитати висновок та сертифікати на товар.

Помацайте та понюхайте коляску. Від неї не повинен виходити різкий запах, він може викликати алергію або навіть ядуху у дитини. На дотик матеріал коляски не повинен бути жорстким або «кусачим», такий матеріал може дратувати шкіру дитини.

Ще один момент – це колеса. Якщо ви живете в місті, підійдуть будь-які колеса, а от якщо ви живете за містом, то краще прогулянкова коляска з великими колесами з поліуретану. Краще не купувати коляску із колесами, які можна пробити. На заміських дорогах таке може часто траплятися.

Потрібно звернути увагу на конструкцію коляски. Зручно, якщо ручку можна перекидати та змінювати напрямок ходу коляски. А ще бажано купувати коляску з великою люлькою.

Деякі сучасні коляски вміщують дітей лише до півроку. Потім їх доводиться міняти. Як бачите, нюансів маса. Найкраще ознайомиться з ними до покупки коляски.

You May Also Like..

Болота та дельти

Прибережні ділянки – річкові естуарії та закриті бухти – не піддаються впливу хвиль. Тут річки відкладають мул на берегах, а […]

Коралові рифи

Коралові рифи процвітають у дрібних прозорих водах тропіків. Ці тверді утворення побудовані із залишків морських тварин, які називають коралами. Рифи […]

Морські міграції

Деякі морські тварини регулярно подорожують із одного регіону до іншого. Такі мандрівки називають міграціями. Для більшості тварин рушійна сила міграції […]